Üdvözöllek kedves Olvasóm!
Dorka vagyok, és 2010 júniusától 2010 decemberéig Bulgáriában éltem.
Hát erről szólt ez a blog. Fogadd szeretettel.

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ (ha valaki levelet szeretne írni)
A címem:
Hézső Dorina
Oбщежите No.2 - (215)
Благоевград 2700
Иван Михаилов 62А
BULGARIA

Aki írta:

Saját fotó
Hódmezővásárhely, Csongrád-megye, Hungary
"Pedig hát valld be, az mégsem lehet, hogy az ember minden szeretetét egy kutyára pazarolja!" (Bulgakov)

Rendszeres olvastuk a blogot:

2010. augusztus 4., szerda

Ne féltsetek!

Bezártak egy strandot Bulgáriában a Fekete-tenger partján, mert a területén a megengedhető legmagasabb értéknél kétszer erősebb radioaktivitást mértek - közölte szerdán a szófiai egészségügyi minisztérium illetékes hatósága.
A közkedvelt turistacélpont, Szozopol közelében fekvő vromoszi parti sávot már csak korlátozottan lehet használni az egészségre káros, nagymértékű radioaktív sugárzás miatt. A környezetvédelmi minisztérium jelentése szerint a tengervízben mért radioaktivitás mértéke ugyanakkor a megengedett határérték alatt van.
A BTA bolgár nemzeti hírügynökség emlékeztetett arra, hogy az 1970-es években az érintett terület közelében helyezték el az egyik közeli rézbányában keletkezett égésterméket, valamint uránércet is leraktak a környéken. A veszélyes anyagokat csak 1998-ban távolították el.

A hír igaz, viszont egy fontos részlet a magyar hírekből kimaradt:
Azon a strandon a partmenti homok sugároz. Semmi más. A strand pedig elég távol van Szozopoltól. (15-20 km) Sajnos azt a homokot építkezésekhez is felhasználták, és többek között óvoda is épült belőle, ezek az épületek a mai napig sugároznak.
Nagyon bánt, hogy a régi rendszerben ennyire nem voltak tudatosak az emberek, és csak a jelenre koncentráltak, mert ez nem játék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése